HEM             SLOVENIEN             ÄLVAR & ÅAR            RESOR            LÄNKAR             GALLERI            KONTAKT            VEM ÄR JAG?
           

Trebuscica

 

Socadalen, Juli 2008
Fyra riktigt bra dagars fiske i
Slovenien innan ovädret
omöjligjorde forsatt fiske >>>

Nästa resa!

Oktober resan avklarad! Nu
börjar planeringen inför resan
i Maj 2007. >>>

Socadalen, Okt 2006
Som kompensation för att
majfisket blev inställt körde
vi ner i Oktober istället >>>
1

Denna fantastiska lilla å som från sin källa "Mrzla Rupa" (kalla hålet) rinner 14 km ner tills den når Idrijca vid Dolena Trebuscica. De nedersta 8 km är öppna för flugfiske i en miljö som är helt fantastisk.

Trebuscica ligger långt ner i dalen mellan bergen vilket skapar en magisk känsla när man smyger sig fram längs med ån för att hitta ståndplatser. Snabba partier varvas med djupa lugnare pooler och bli inte förvånad om du smyger på en stor marmorata öring, de finns nämligen här och i förhållande till åns storlek så är de ibland riktiga giganter! Öringar och regnbågar förekommer även de och i vissa delar även harr.

Här fiskar du bäst med små torrflugor eller nymfer på lätt utrustning. Den kända F-fly (Fratnik fly) i storlekar ner mot 20-22 eller en vanlig haröra i storlek 14-16 då gärna lite förtyngd fungerar ypperligt. Att smyga omkring längs med Trebuscica är helt fantastiskt, bakom varje krök så väntar en ny pool eller fors med nya möjligheter.

Vattnet här är kristallklart och bland de klaraste i Socadalen tillsammans med Baca. Trebuscica är ytterligare en av mina favoriter som jag kan rekomendera för den enskilde fiskaren. Att t.ex. ta sig från mynningen uppför några km till stenbron är spännande då det här finns flertalet pooler och forsar som håller fisk. En än mer spännande sträcka är de översta kilometrarna vilka är magiska!

               
1 1 1 1 1
 
Copyright © 2007 Flyfishing Slovenia
info@flyfishingslovenia.com