HEM             SLOVENIEN             ÄLVAR & ÅAR            RESOR            LÄNKAR             GALLERI            KONTAKT            VEM ÄR JAG?
           

Slovenien

 


Socadalen, Juli 2008
Fyra riktigt bra dagars fiske i
Slovenien innan ovädret
omöjligjorde forsatt fiske >>>

Nästa resa!

Oktober resan avklarad! Nu
börjar planeringen inför resan
i Maj 2007. >>>

Socadalen, Okt 2006
Som kompensation för att
majfisket blev inställt körde
vi ner i Oktober istället >>>

Socadalen, Juli 2006
Efter en lång vinter och ett
missat Maj fiske fick jag
äntligen resa ner igen >>>Slovenien, landet som ligger inklämt mellan Alperna och Medelhavet har ca 2 miljoner invånare. Huvudstaden heter Ljubljana och ligger centralt beläget i landet. Angränsande länder är Italien, Österrike, Ungern och Kroatien där Socadalen och älven Soca slingrar sig längs med den Italienska gränsen.

Ett populärt turistland, Slovenien, möjligheternas land med höga berg, älvar, sjöar, skog (50 % av landet består av skog!), grottor, slätter, vingårdar, golfbanor, hav m.m. Alla möjligheter finns för en aktiv, kulturell eller för en sol- resa. Kombinationen och möjligheterna gör lilla Slovenien till ett stort turistland!

Socadalen är ett välbesökt område för den aktive. Forskajakpaddling, rafting, paragliding, klättring, hiking, flugfiske (så klart), cykling, hästridning, grottforskning är några av aktiviteterna i området....så man behöver inte vara en inbiten flugfiskare för att ta sig hit, det finns mer roliga saker att göra och se. (se länksidan för lite tips)

Krajnska Gora och Maribor är kända för utförsåkningen, Gorenje för sina vitvaror, Lipice för Spanska ridskolans vackra vita hästar, LIpizzanare. Postojnas kalkstensgrottor som är fantastiska eller varför inte en vanlig Krajnsk korv som vi hittar i matbutiken m.fl. är Slovenska stoltheter.

           

Slovenien (fakta)
Huvudstad: Ljubljana
Statsskick: Republik
Självständighet: 1992
Folkmängd: 2 Miljoner
Befolkningstäthet: 100inv/km2
EU Medlemskap: 2004
Valuta: Euro
Nationaldag: 25 Juni
Landskod: SI
Landsnummer: +386


           
           
Copyright © 2008 Flyfishing Slovenia
info@flyfishingslovenia.com