HEM             SLOVENIEN             ÄLVAR & ÅAR            RESOR            LÄNKAR             GALLERI            KONTAKT            VEM ÄR JAG?
           
Slovenien, Juli 2006

Semestertider innebär fisketider... så även i år då jag förhandlade mig till 5 fiskedagar i Slovenien innan jag o sambon drog vidare ner till den Kroatiska kusten för ännu mer sol och bad. Mats som var nere på semester med sin familj i Bosnien kom upp till Socadalen och hälsade på under 2 dagar då jag guidade runt honom till alla heta platser...


Förhandlingen gick ut på att övertyga sambon om att allt hon ville ha fanns i Socadalen! Solsken o värme, egna stränder intill en å med kristallklart vatten. Kan det bli bättre? ;-)

När vi kom ner så var förhållandena riktigt bra. Bra flöde i alla vattendrag och kristallklart vatten. Temperaturen i luften gick upp över 30 grader medan det i vattnet låg runt en 14 grader.

Planen för denna resa var att fiska och utforska de södra delarna av Idrijca men även att ta en närmare titt på Trebuscica längre upp i systemet än jag tidigare fiskat. Det jag fann var magnifikt. Idrijcas fantastiska pooler i underbar miljö där stora stenar avgränsar poolerna med snabba strömmar där emellan. Här landades flera fina regnbågar!

Trebuscica är fantastisk! Desto längre upp du kommer ju vackrare blir det. Trebuscica ligger långt ner i en dal där träden ovan på vissa platser skapar ett tak vilket ger en mystik över ån. I några av de djupare poolerna så står det magnifika marmorata öringar...


Mats kom på besök för att fiska tillsammans med mig under 2 dagar. Förutsättningarna var på topp och jag visade runt Mats till några av mina favoritplatser. Mats hade ett fantastiskt fiske (måste ha berott på att han hade en bra guide...) där vi landade både harr, regnbåge och öring dock ingen marmorata som Mats ville.

Den fisk Mats säkerligen mest kommer ihåg var den han inte fick upp i Idrijca. I en av de djupare poolerna drog han på en grym fisk som vi bara såg skuggan på långt nere vid botten innan kroken gick av... Läs mer om Mats 2 dagars besök, på hans hemsida >>>

Kvällsfisket uppe i Soca var grymt, när kläckningarna kom igång på kvällarna så landades flertalet harrar. Dock ingen trofé utan där de största låg runt 40 cm.

Fisket under dessa 5 dagar var riktigt bra med en 10-15 landade fiskar (regnbågar & öringar) om dagen + ytterligare flertalet harrar under kvällsturerna i Soca. Ingen trofé men trots det så var veckan fantastisk!
           
        SE FLER BILDER FRÅN RESAN HÄR >>>

 

               
 
Copyright © 2007 Flyfishing Slovenia
info@flyfishingslovenia.com