HEM             SLOVENIEN             ÄLVAR & ÅAR            RESOR            LÄNKAR             GALLERI            KONTAKT            VEM ÄR JAG?
           

Soca

 

Socadalen, Juli 2008
Fyra riktigt bra dagars fiske i
Slovenien innan ovädret
omöjligjorde forsatt fiske >>>

Nästa resa!

Oktober resan avklarad! Nu
börjar planeringen inför resan
i Maj 2007. >>>

Socadalen, Okt 2006
Som kompensation för att
majfisket blev inställt körde
vi ner i Oktober istället >>>
1

En älv i absolut världsklass som har fascinerat flugfiskare från hela världen. Kristallklart vatten, fantastiska pooler och möjligheten att fånga några verkliga trofé fiskar, både marmorata öring, harr och regnbåge.

Soca sträcker sig 65 km från källan ovanför Trenta ner till Doblar dammen. De översta delarna är på vissa håll svåråtkomliga men väl värda att ta sig fram till speciellt Trofé sträckan ovanför Bovec.

De övre sträckan av Soca från källan ner till Bovec är varierande med snabba partier och djupare pooler. När Soca kommer fram till Kobarid så rinner den igenom några trånga passage innan den lugnar ner sig och i ett lugnare temp slingrar sig ner mot Tolmin. Strax efter Tolminka så börjar Doblar dammen.

Soca är uppdelat i två områden. Nedanför Bovec så ansvarar fiske klubben i Tolmin [Ribirska Druzina] medan sträckan ovan dvs. från källan ner till Bovec tillhör fiskeriverket vilket således innebär olika fiskekort för de olika sträckorna. Soca är även öppen för andra äventyrare bl.a. forskajakpaddlare m.fl. där sträckan ovanför Bovec är den mest populära!

Vill du fånga trofé harr, en grym trofé båge eller en marmorata öring på torrfluga? då är det i Soca du skall fiska! Kom i håg att det var i Soca de hittade marmoratan på 25 kg (121cm)....

               
1 1 1 1 1
 
Copyright © 2007 Flyfishing Slovenia
info@flyfishingslovenia.com