HEM             SLOVENIEN             ÄLVAR & ÅAR            RESOR            LÄNKAR             GALLERI            KONTAKT            VEM ÄR JAG?
           

Tolminka

 

Socadalen, Juli 2008
Fyra riktigt bra dagars fiske i
Slovenien innan ovädret
omöjligjorde forsatt fiske >>>

Nästa resa!

Oktober resan avklarad! Nu
börjar planeringen inför resan
i Maj 2007. >>>

Socadalen, Okt 2006
Som kompensation för att
majfisket blev inställt körde
vi ner i Oktober istället >>>
1

Tolminka är älven som flyter genom och förbi de södra delarna av staden Tolmin. Några kilometer längre ner så flyter den samman med Soca och det är just den här delen av Tolminka som är den mest intressanta. Närmast Tolmin så har de skapat några större pooler men nedanför dem så har du en fantastisk vacker och intressant sträcka hela vägen ner till Soca.

Vattnet i Tolminka är fantastiskt klart, fiskarna som finns här är marmorata- och brunöring, regnbåge samt harr.

Källan ligger 10 km uppströms och tillgängligheten från källan ner till Tolmin är relativt svår pga älven ligger långt ner i dalen och att det är relativt brant ner. Ovan Tolmin så finns det en fantastisk pool med marmorata, dock så får man inte fiska här, även om man skulle kunna så kan man inte ta sig ner då berget på båda sidor stupar rakt ner. Precis ovan eller nedan det här stället så finns det några fina pooler fast även dessa är mycket svårttillgängliga.

Tolminka är ytterligare en favorit. Den snabba sträckan nedanför Tolmin mot Soca är fantastisk. Att fiska av denna sträckan en tidig morgon, fånga ett par harrar, öringar och någon regnbåge samtidigt som du ser solen gå upp bakom bergen, det kan inte bli så mycket bättre än så här!

Det enda du behöver fundera på är om du skall köra torrt eller nymf! Resten tar naturen och omgivningen hand om!

               
1 1 1 1 1
 
Copyright © 2007 Flyfishing Slovenia
info@flyfishingslovenia.com