HEM             SLOVENIEN             ÄLVAR & ÅAR            RESOR            LÄNKAR             GALLERI            KONTAKT            VEM ÄR JAG?
           

Baca

 

Socadalen, Juli 2008
Fyra riktigt bra dagars fiske i
Slovenien innan ovädret
omöjligjorde forsatt fiske >>>

Nästa resa!

Oktober resan avklarad! Nu
börjar planeringen inför resan
i Maj 2007. >>>

Socadalen, Okt 2006
Som kompensation för att
majfisket blev inställt körde
vi ner i Oktober istället >>>
1

Baca är en första klassens flugfiske å i Slovenien som rinner samman med Idrijca i Baca pri Modrej. Här fiskar du efter mamorata öring, brun öring, regnbåge och harr, vanligtvis med torrfluga som fungerar ypperligt under hela säsongen.

Baca rinner genom höglänt terräng och skär genom flera dalgångar och smala passage innan den når fram till Idrijca. De södra delarn är relativt lugna där man skapat några större och djupare pooler som håller mycket fisk. Baca är uppdelat i 2 sektioner och delas upp av kraftverket i Klavez. Den övre sträckan håller marmorata öring, brun öring och harr men ingen regnbåge. Den nedre sträckan håller dock både stora och många regnbågar och dessutom är harren mer förekommande här.

Mirijam Fratnik's hemma vatten, skaparen av F-fly som är en ypperlig Cdc-fluga att använda sig av i Baca och övriga Socadalen. En mycket enkel fluga som är fantastiskt bra. Små storlekar gärna ner till mot storlek 24. [Mönster]

Vattnet i Baca är bland de klaraste i Socadalen och om det inte framkommit innan så är det här min favorit å. Speciellt de övre delarna nedanför kraftverket i Klavez där strömmarna är relativt snabba. I dessa strömmar står ibland betydligt större fiskar än vad man kan tro, både marmorata öringar och regnbågar. Låt dig inte luras av storleken på denna lilla å - Baca

               
1 1 1 1 1
 
Copyright © 2007 Flyfishing Slovenia
info@flyfishingslovenia.com