HEM             SLOVENIEN             ÄLVAR & ÅAR            RESOR            LÄNKAR             GALLERI            KONTAKT            VEM ÄR JAG?
           

Idrijca

 

Socadalen, Juli 2008
Fyra riktigt bra dagars fiske i
Slovenien innan ovädret
omöjligjorde forsatt fiske >>>

Nästa resa!

Oktober resan avklarad! Nu
börjar planeringen inför resan
i Maj 2007. >>>

Socadalen, Okt 2006
Som kompensation för att
majfisket blev inställt körde
vi ner i Oktober istället >>>
1

Idrijca är ytterligare en av Sloveniens mer kända flugfiskeälvar. Det är en oexploaterad älv, vattnet är kristallklart fast med en grön ton vilket är typiskt för just den här typen av kalkstensälvar.

Idrijca flyter fram genom tät skog, snabba strömmar och djupa pooler innan den når Trebuscica varefter älven lugnar ner sig något innan den flyter samman med Soca i dammen vid Most na Soci. De 16 km från Stopnik till Most na Soci som drivs av fiske klubben "Ribirska Druzina Tolmin" håller fantastiska fiskar, harr, brun öring, marmorata öring och regnbågar.

Det var i Idrijca jag för första gången förstod hur mycket djupare det är i de kristallklara vattendragen än vad det ser ut att vara. På andra sidan poolen stupar berget rakt ner i älven, det ser inte ut o vara djupare än ca 2 meter, men där, 10 meter upp, sitter en trampolin/avsats varifrån folk dyker...

Det finns flera ställen i Idrijca där berget stupar rakt ner i älven o skapar djupa pooler och skrevor in i berget vilka är naturliga hållplatser för älvens giganter, marmorata öringen. Är du ute efter en marmorata, fiska då här tidig morgon eller sen kväll med stora mörka streamers på sjunkande lina och se till att hålla hårt i spöt...!

Idrijca är ytterligare en av mina favoriter för dess variation och möjighet att finna "heta" platser. Ibland har jag svårt att välja vart i Idrijca jag skall börja mitt fiske, vilket beskriver Idrijca på ett bra sätt......fantastisk!

               
1 1 1 1 1
 
Copyright © 2007 Flyfishing Slovenia
info@flyfishingslovenia.com